Снимка PexelsЮжноафриканският щам на COVID-19 постепенно превзема Европа. Полша потвърди днес, че

...
Снимка PexelsЮжноафриканският щам на COVID-19 постепенно превзема Европа. Полша потвърди днес, че
Коментари Харесай

Южноафриканският щам на Ковид-19 вече е в Полша

Снимка Pexels

Южноафриканският вариант на COVID-19 постепенно превзема Европа.  Полша удостовери през днешния ден, че южноафриканският вид на новия ковид е открит на нейна територия, заяви здравният министър Адам Неджелски.

Първият случай е бил открит край град Сувалки до границата с Литва, осведоми Българска телеграфна агенция.

Делът на заразяванията с английския вид на вируса, който неотдавна беше оценен от чиновници на здравното министерство на към 10 % от новите случаи, също се усилва в Полша, като и двете разновидности форсират пандемичните процеси, сподели Неджелски.

Той прикани поляците да съблюдават наложените поради ковид ограничавания и повтори, че силата на третата вълна на болестта ще зависи от държанието и отговорността на жителите.

Полша заяви през днешния ден за съвсем 8800 нови заразявания с ковид и 241 умряли, с което общият брой на смъртните случаи доближи 41 823.

Миналата седмица фрагменти, показващи огромни събирания навън на хора, най-вече без маски, в основния полски ски курорт Закопане, провокираха отвращение в Полша. Местни медии оповестиха, че в Закопане всички налични стаи в хотелите, които могат да работят при потенциал от 50 %, са непокътнати за идния уикенд.

" Надявам се, че предходната седмица беше срамно изключение ", съобщи Неджелски. В миг, когато равнището на заразяванията още веднъж потегля нагоре, Полша желае да отстрани опцията за покриване на лицето и устата с шлемове или шалове на публични места, което в този момент е разрешено като опция на маските, сподели министърът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР